در خانه اغلب ایرانیها، همیشه بساط تهیه آش رشته به راه است. اما تهیه آش رشته مجلسی که قرار است برای سفره افطار آماده شود، فوت و فن خاصی دارد. در این مطلب، طرز تهیه آش رشته سنتی و ریزهکاریهای پخت آن را با شما در میان خواهیم گذاشت.
طرز تهیه آش رشته مجلسی
ریزهکاریهای پخت آش رشته
مرحله اول
حبوبات باعث ایجاد نفخ میشوند. برای اینکه نفخ آنها را بگیرید از روز قبل آنها را در آب قرار داده و ۲-۳ بار آب آنها را عوض کنید و دور بریزید.
مرحله دوم
پیاز و سیر را به صورت جداگانه سرخ کنید و هنگام تفت دادن به پیازها کمی زردچوبه بزنید. مراقب باشید سیرها زیاد سرخ نشوند تا طعم تلخ به خود نگیرند.
لوبیا چیتی و نخود را بگذارید تا خوب بپزند در حدی که با فشار دست له شوند. وقتی لوبیا و نخود به این حد رسیدند عدس و سبزی را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.
بعد از چند دقیقه که عدسها نیز کمی پختند مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید و سپس دو سوم پیازهای سرخ شده را نیز درون آن بریزید.
مرحله سوم
به سبزیها فرصت دهید تا خوب پخته شوند و رنگ آنها تغییر کند و عدسها نیز نرم شوند. این پروسه حدود یک ساعت طول میکشد.
در همین فاصله گوشت چرخکرده را با پیاز و زردچوبه و نمک ورز دهید و کوفته قلقلیهایی که آماده میکنید را در تابه سرخ کنید. اگر کوفته قلقلیها را درشت آماده میکنید، در 10 دقیقه پایان پخت آنها را در قابلمه آش بیندازید و اگر کوفتههای ریز آماده کردهاید، آنها را برای تزیین روی آش به کار ببرید.
مرحله چهارم
نوبت به رشتهها میرسد. رشتهها را از وسط نصف کنید و درون قابلمه بریزید. از این مرحله به بعد باید بالا سر آش بمانید و بدون اینکه رشتهها خرد شوند آش را آرام هم بزنید. چون رشته آب را به خود میگیرد در حین هم زدن کم کم به آشتان آب اضافه کنید تا سفت نشود. باید آنقدر به آن آب اضافه کنید تا آش کاملا رقیق شود.
مرحله پنجم
بعد از آن کشک سائیده شده را کم کم به آش اضافه کنید و اجازه دهید تا در آن حل شود. اینکار حدود 5 دقیقه زمان میبرد. بعد از آن زیر آش را خاموش کنید و کمی صبر کنید تا آش خودش را بگیرد.
آش شما حاضر است. پس از آماده کردن این پیشغذا با استفاده از طرز تهیه آش رشته که در این مطلب با شما در میان گذاشتیم، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را تزئین کنید. برای تزئین از پیازداغ و نعناع داغ و کشک استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید پودر مغز گردو و خلال هویج سرخ شده را هم برای تزیین به کار ببرید.
برای تهیهی نعناع داغتان ابتدا روغن را داغ کنید سپس زیر تابه را خاموش کنید و اجازه دهید کمی روغن حرارت خود را از دست دهد سپس نعناع را درون آن بریزید.
درباره این سایت